Om..

 

Jag heter Daniel Persson och har fotograferat aktivt i ca 16 år och sedan april 2016 ingår foto i min försörjning. Under gymnasietiden 1993-1996 studerade jag filmproduktion och hur man kan berätta med bilder.

Det som lockar mig är framförallt ljuset – eller avsaknaden av ljus, något som kanske syns på mina bilder? Det har blivit många nattbilder men också en hel del blixtbilder och på senare tid en del studio. Då jag gillar miljöer gav jag åren 2008 till 2014 ut en kalender i samarbete med Rödupps intresseförening utanför Överkalix. 

Ofta får jag frågan vilken kamera jag använder och det är inte alltid så lätt att svara på då jag gått igenom flera system och använder både digitala och analoga kameror. När jag började fotografera var inte digitalkamerorna lika utvecklade som idag, och därför började jag med analogt. 2004 köpte jag min första digitala kompaktkamera och 2006 den första digitala systemkameran. Tanken var att bli helt digital men jag har fortfarande inte släppt det analoga, även om ca 90 % av mina bilder är digitala.  Idag fotar jag en del svartvitt som jag framkallar själv.

Sedan april 2011 bor jag i Boden tillsammans med fru, son och katt.

Ha det bra!

/Daniel

info@danielperssonfoto.se

070-6834059

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *